موجود

اعجاز مدیریت 1 درآمدی بر سبک رهبری و شیوه مدیریت (احمدغلامی)

از پیشگامان صنعت موتور سیکلت ایران

تعداد
قیمت: 365,000 تومان



مقدمه
صنعت موتورسیکلت مانند تمامی نوآوری‌‌های بشر دارای تاریخ پر فراز و نشیب و جذابی است. این سؤال که چگونه موتور محرکه یا همان انجین با دوچرخه ترکیب شده است و چیزی اعجاب‌‌انگیز به نام موتورسیکلت را ساخته است، پاسخ ساده و پیش پا افتاده‌‌ای ندارد. تصور کنید که دوچرخه اولیه با آن چرخ جلوی بسیار بزرگش را بخواهیم با موتورهای ابتدایی که در لوکوموتیوهای قدیمی استفاده می‌‌شد ترکیب کنیم. بیشتر افراد موتور بخار را با چهره دود گرفته لوکوموتیوران به یا د می‌‌آورند؛ اما باید این ترکیب صورت می‌‌گرفت تا تحولی بزرگ در زندگی بشر رخ دهد. بالاخره انجام شد وآدمی بار دیگر از یکی از جهش‌‌های علمی سربلند بیرون آمد؛ کما اینکه امروزه هم در جهش‌‌های بزرگ‌‌تری مانند هوش مصنوعی و اتومبیل‌‌های خودران بسیار موفق عمل کرده است.
ما در این فصل ابتدا به تاریخ جذاب موتورسیکلت می‌‌پردازیم؛ زیرا بررسی شیوه مدیریت احمدغلامی بدون پرداختن به این صنعت ناقص و ضعیف خواهد بود. مهم‌تر آنکه از ساخت ابتدایی‌‌ترین موتورسیکلت و تجاری شدن آن، تا زمان ورود احمدغلامی به این صنعت مدت زیادی نگذشته بود و وقتی او شروع به فعالیت در این صنعت کرد، هنوز نام برخی از کمپانی‌‌های اولیه مانند دی‌‌کی‌‌دبلیو آلمان شنیده می‌‌شد.
در این فصل مطالب شنیدنی و جذابی ارائه می‌‌شود که هر خواننده بی‌‌تفاوت نسبت به صنعت موتورسیکلت را هم علاقه‌‌مند خواهد کرد؛ شاید علاقه‌‌مند به آرزوی زمان جوانیش که داشتن یک موتورسیکلت زیبا بود. ما از اختراع شروع کردیم و مخترعان بزرگ اولیه را نام بردیم و در ادامه از اولین‌‌ها مانند اولین نشریه، اولین پیست مسابقه و اولین نمایشگاه صحبت کردیم. بازیگران اصلی این صنعت در کشورهای آلمان، ایتالیا، آمریکا و ژاپن را توضیح دادیم و چهار بازیگر اصلی ژاپنی یعنی یاماها، هندا، کاواساکی و سوزوکی را به تفصیل معرفی کردیم. زیرا بسیاری از فعالان صنعت موتورسیکلت ایران از این چهار بازیکن زمین موتورسیکلت آغاز کرده‌‌اند؛ مانند زمانی که احمد غلامی با شرکت زره از یاماها شروع کرد. تاریخچه شرکت بنلی ارائه شده، شرکتی که امروز نماینده انحصاری آن در منطقه خاورمیانه، شرکت نیکران موتور پاسارگاد یکی از شرکت‌‌های احمدغلامی است.
مطالب این فصل کمی طولانی شد و به همین دلیل بخشی از آن را به پیوست یک منتقل کردیم که معرف شرکت‌‌های بزرگ تولیدکننده موتورسیکلت در دنیا است و در این فصل فقط از یاماها و بنلی صحبت کردیم. برای علاقه‌‌مندان صنعت موتورسیکلت مطالب بسیار ارزشمندی ارائه شده است و برای آنها که می‌‌خواهند شیوه مدیریت احمدغلامی، یکی از بزرگ‌‌ترین کارآفرینان این صنعت را در ایران درک کنند بسیار مفید است؛ زیرا فضای آن زمان این صنعت در دنیا با زبانی ساده تصویر شده است. شما خواهید دانست که پیشینه بزرگ‌‌ترین صنایع موتورسیکلت‌سازی دنیا چگونه بوده است و کدام یک از برندهای معتبر، امروز در این صنعت وجود ندارند. رقابت بین کشورهای اروپایی و آمریکا در تصاحب مقام نخست ساخت موتورسیکلت را درک می‌‌کنید و پی می‌‌برید که سرعت نوآوری در این صنعت و آن هم در قرن نوزدهم، چیزی مانند سرعت نوآوری در صنایع الکترونیکی بوده است.

کمی از تاریخچه موتورسیکلت
امروزه با توجه به ترافیک و سبک معابر و همچنین مصرف سوخت، موتورسیکلت در جابجایی‌‌ها از مزیت بسیار بالایی برخوردار است. کمتر نوجوان و جوانی پیدا می‌‌شود که یک بار شوق راندن این وسیله اعجاب‌‌انگیز را نداشته باشد. طی کردن مسیرها با اعتماد به این اسب آهنی جذاب، برای بسیاری از لذت‌‌های روزانه به‌‌شمار می‌‌رود. مرکب نیکو از مهم‌‌ترین ویژگی‌‌های متمایز افراد بوده و داشتن یک مرکب مناسب از دیر باز در بیشتر فرهنگ‌‌ها مانند کشورهای غربی، کشورهای عربی و همچنین ایران از خواسته‌‌های مردم بوده است. این درخواست امروزه با وسایل نقلیه دیگری مانند اتومبیل و موتورسیکلت‌‌ها تأمین می‌‌شود. مسئله این است که اسب‌‌ها - جایگزین موتورسیکلت و نزدیک‌‌ترین معادل تاریخی - اساساً خارج از کنترل و غیرقابل اعتماد هستند؛ در مقابل، یک موتورسیکلت کاملاً قابل اعتماد است و هر اشتباهی فقط متعلق به سوار است نه موتور‌‌سیکلت. هیچ دوچرخه یا موتورسیکلتی تا به حال دیوانه نشده و یک سوارکار را از پای در نیاورده است، فقط به این دلیل که در مسیر خود کلاغی را با مار بزرگ یا اژدهایی اشتباه گرفته باشد؛ اما مانند اسب، موتورسیکلت نیز وسیله‌‌ای عالی برای خودنمایی است. بر اساس گفته‌‌ها و نوشته‌‌ها در بیشتر شهرهای ایران و حتی سایر کشورها، داشتن یک اسب بلند بالا با پاهای قوی، اسباب خودنمایی بوده است و سایر مردم از حسادت، سوار را یا می‌‌ستودند و یا برایش آرزوی نابودی می‌‌کردند. موتورسیکلت و خودرو هم در این زمان همین نقش را دارند. در تهران داشتن یک موتورسیکلت خوب مستلزم اختصاص پول زیادی است و شاید هر کسی قدرت خرید آن را نداشته باشد. زمانی نه چندان دور، داشتن یک موتورسیکلت بزرگ با قدرت بیشتر، نشان‌‌دهنده توان صاحب آن در مهار موتورسیکلت و تسلط او بر آن بوده است. به این دلایل، دوچرخه‌‌ها در زمان مناسب و سریع، موقعیتی افسانه‌‌ای به دست آورده‌‌اند. تعداد کمی از مردم هستند که نمی‌‌توانند نظری در مورد موتورسیکلت داشته باشند و آن هم به این دلیل است که ممکن است هرگز سوار آن نشده باشند. امروزه رفتن به محل کار برای طبقات مختلف مانند پزشکان، کارمندان و بازاریان با موتورسیکلت امری پذیرفته شده و عادی است.
دیدن موتورسیکلت در تمامی کشورها در زمان سفر امر غیر معمولی نیست. اما ممکن است دیدن شترها با بارهای زیاد در عربستان و یا اتاقک‌‌های کوچک روی فیل‌‌ها در هندوستان برای گردشگرانی که تازه به این کشورها سفر کرده‌‌اند، پدیده‌‌ای عجیب به نظر برسد. امروزه در تمامی ممالک مانند برنج‌‌زارهای شمال ایران و بنگلادش، خیاباهای بزریل و مسیرهای کوهستانی نپال و حتی پیست‌‌های مسابقه، دیدن موتورسیکلت، این وسیله اعجاب‌‌انگیز، چندان غیرمنتظره نیست. بسیاری از مشاغل مانند پیک‌‌های غذا و بسته‌‌های پستی، مسافربری در مسیرهای باریک یا در زمان ترافیک زیاد، شخم زدن زمین‌‌های شالی و حرکات تحسین‌‌برانگیز نمایشگر در پارک‌‌های بازی به کمک این وسیله روی می‌‌دهد و موتورسیکلت به یک دارایی سرمایه‌‌ای تبدیل شده است.
زمانی در تهران برای رساندن حلقه‌‌های فیلم از سینمایی به سینمای دیگر این موتورسیکلت بود که تنها وسیله حمل و نقل به شمار می‌‌رفت و می‌‌توانست در زمان کوتاه بین خروج تماشاگران قبلی و ورود تماشاگران جدید، فیلم را به سینمای مقصد برساند. البته امروزه با کمک تکنولوژی این شیوه‌‌های نقل و انتقال منسوخ شده، اما از هنر موتورسیکلت در کمک به انسان‌‌ها هرگز کاسته نشده است.

روزهای آغازین
برای اختراع موتورسیکلت دو موضوع یا مسئله بود که ذهن مخترعان اولیه را به خود مشغول کرده بود:
1. اختراع دوچرخه به نحوی که قابل راندن باشد
2. اتصال موتورهای آن دوره با دوچرخه

شکل 1-1- پیتر میچاکس و دوچرخه‌‌اش
بنابراین در ابتدا باید کسی این دو موضوع را حل می‌‌کرد. در مورد دوچرخه باید گفت که ابتدایی‌‌ترین تلاش توسط پیر میچاکس فرانسوی صورت گرفته است . او موفق شد تا دوچرخه‌‌ای با پدال بسازد که مانند دوچرخه‌‌های امروزی بود. این اقدام مسیر را برای ساخت موتورسیکلت هموار ساخت . اکنون نوبت پسر پیر، ارنست بود تا یکی از موتورهای بخار را روی دوچرخه پدرش نصب کند.
البته این اختراع جدید هرگز نباید با موتورسیکلت‌‌های امروزی مقایسه شود؛ اما یک کار متهورانه برای آن دوران بود.
کسی فکر نمی‌‌کرد که بشود به جای رکاب زدن، از نیروی موتور و آن هم موتور بخاری استفاده کرد که بیشتر در کشتی‌‌ها دیده شده بود و صدای جیع بسیار وحشتناکی داشت. این اختراع چندان جذاب به نظر نمی‌‌آمد؛ زیرا باید مخرنی پر از ذغال‌‌سنگ حمل می‌‌کرد که در حال طی کردن مسیر، خیابان‌‌ها را سیاه می‌‌کرد و علاوه بر آن در هر زمان خطر انفجار مخزن ذغال سنگ وجود داشت. فکرش را بکنید که در حین راندن موتورسیکلتی ناگهان مخزن ذغال سنگ مانند یک معدن منفجر شود و سوارکار با بدنی تمام سیاه و لباس‌‌های پاره شده کنار خیابان نیاز به کمک داشته باشد. البته لذت این اختراع به کام پیر چشانده نشد؛ زیرا یکی از کارمندان آهنگری او به نام پیرلالمند ادعا کرد این اختراع او بوده است و آن را در آمریکا در سال 1866 به ثبت رساند.
حالا نوبت یک امریکایی است، لوئیس کوپلند. او توانست تغییری در دوچرخه ارنست ایجاد کند که به عنوان اولین «موتوسایکل» نامیده شد و موفق شد تا موتوری کوچک‌‌تر روی دوچرخه نصب کند . دوچرخه او می‌توانست 15 مایل در ساعت سرعت داشته باشد

نظرات اعجاز مدیریت 1 درآمدی بر سبک رهبری و شیوه مدیریت (احمدغلامی)

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

مشخصات کتاب

نویسنده اکرم قربانی
هوشنگ نظامی‌‌وند چگینی
مترجم
ناشر شرکت چاپ و نشر بازرگانی
تعداد صفحات 286 صفحه
دسته بندی کتاب های تخصصی
تاریخ انتشار 1403
شابک 9786223740961
قیمت 365,000 تومان
زبان فارسی

فهرست مطالب


پیشگفتار           1

فصل اول: موتورسیکلت از آغاز تا رقابت          9
مقدمه          9
کمی از تاریخچه موتورسیکلت          11
روزهای آغازین           12
نخستین نشریه           20
نخستین نمایشگاه           24
و اکنون مسابقه           26
مسابقات جاده آسفالت موتورسواری          28
مسابقات موتوکراس          30
مسابقات اندرو یا ایندورو و صحرایی          30
مسابقات جاده‌ای          31
سایر مسابقات موتورسواری          32
مسابقات موتورسواری در ایران          33
دو بازیگر اصلی          35
بنلی (ایتالیا)          36
یاماها (ژاپن)          45

فصل دوم: فستوس؛ گروه صنعتی احمد غلامی           51
مقدمه          51
از کجا شروع شد؟          53
شرکت زره و یاماها           60
پیروزان و سوزوکی          63
اشتادکو و هوندا           64
دو موتو و کاواساکی          65
گروه فستوس           71
شرکت سامان موتور           74
شرکت نیکران موتور پاسارگاد          79
شرکت مهرآیین وندا          86
شرکت جمع ایده پایار           93
شرکت‌‌های فستوس بین‌‌المللی          95

فصل سوم: کارآفرینی از سامان           99
مقدمه          99
نخستین گام‌ها          101
موتورسیکلت رؤیای دوم          108
از یک زیرپله تا اوج قله           110
سازمان نیاز است          116
از سامان تا سامان موتور          116
آموزه‌‌های احمد غلامی          124

فصل چهارم: سبک رهبری و شیوه مدیریت احمد غلامی           131
مقدمه          131
رویکرد خلق استراتژی          133
استراتژی‌‌های احمد غلامی در توسعه گروه فستوس          134
رویکردهای خلق استراتژی هنری مینتزبرگ          140
برنامه‌‌ریزی استراتژیک           142
چشم‌‌اندازسازی استراتژیک          143
یادگیری استراتژیک          145
اقدام اکتشافانه استراتژیک          147
رویکرد خلق استراتژی احمد غلامی در گروه فستوس           148
هماهنگی استراتژیک در گروه فستوس          151
محیط سازمان           151
ساختار سازمانی          156
سازماندهی از دیدگاه احمد غلامی          158
فرهنگ سازمانی           162
فرهنگ انعطاف‌‌پذیری          164
فرهنگ مشارکتی          164
فرهنگ مأموریتی          165
فرهنگ بروکراتیک          165
فرهنگ سازمانی در گروه فستوس          166
سبک رهبری          169
سبک دستوری           172
سبک توجیهی و ترغیبی          173
سبک حمایتی           174
سبک واگذاری اختیار          175
سبک رهبری احمد غلامی          176

فصل پنجم: چشم‌‌‌‌انداز احمد غلامی          179
مقدمه          179
آینده صنعت دوچرخه فستوس          181
نوآوری در ساخت دوچرخه          181
چشم‌‌ا‌‌نداز احمد غلامی در صنعت دوچرخه          188
آینده صنعت موتورسیکلت فستوس          190
نوآوری در ساخت موتورسیکلت          190
چشم‌‌انداز احمد غلامی در صنعت موتورسیکلت          196
چشم‌‌انداز احمدغلامی در گروه فستوس          199
چشم‌‌اندازهای شرکت یاماها           200
بیانیه شرکت بنلی          201
فلسفه وجودی گروه فستوس           202
مأموریت گروه فستوس           202
فستوس قهرمان می‌‌سازد          203
چشم‌‌‌‌انداز گروه فستوس          203

پیوست 1: شرکت‌‌های تولیدکننده موتورسیکلت دنیا          205
دی کی دبلیو (آلمان)          205
هورکس          208
بی ام دبلیو (آلمان)          211
ام زد موتور (آلمان)          216
بی اس ای (انگلستان)          218
تریومف          222
وسپا (ایتالیا)          227
هارلی دیویدسون (آمریکا)          234
هوندا (ژاپن)          243
سوزوکی (ژاپن)          248
کاواساکی (ژاپن)          252

پیوست 2: پرسشنامه‌‌های تحقیق          261
پرسشنامه 1 - شناسایی گونه فرهنگ سازمانی          261
پرسشنامه 2 - شناسایی گونه ساختار سازمانی          265
پرسشنامه 3 - شناسایی رویکرد خلق استراتژی          268
پرسشنامه 4 - نوع استراتژی، محیط و بازار           271
پرسشنامه 5 - شناسایی نقاط مرجع استراتژیک          274
پرسشنامه 6 - شناسایی گونه استراتژیک رهبری           276

منابع و مآخذ          279

سخن مولف

پیشگفتار

«بعضی از انسان‌‌ها به دلیل داشتن ویژگی‌‌های ذاتی، انگیزه و توانمندی، تأثیری ماندگار بر سرنوشت دیگران می‌‌گذارند و زندگی خیلی‌‌ها را بهتر می‌‌کنند و پدر من یکی از آن آدم‌‌هاست.» شنیدن این جملات از زبان فرزند انسان بزرگی که سال‌‌های طولانی منشأ تحول و برکت در زندگی بسیاری از هم‌‌وطنانش در سراسر کشور شده بود و هنوز هم پرامید و پر تلاش در مسیر توسعه قدم برمی‌‌داشت، حس غرور و افتخاری وصف‌‌نشدنی را در ما زنده کرد. روز اولی که برای دیدار با آقای غلامی به دفترشان رفتیم، تنها اطلاعاتی که از ایشان داشتیم این بود که قرار است با یکی از مدیران موفق در صنعت موتورسیکلت و دوچرخه در کشور مصاحبه کنیم. درباره این صنعت دانش چندانی نداشتیم؛ اما در همان بدو ورود به دفتر مرکزی گروه فستوس در خیابان مدرس نزدیک میدان قزوین، توجهمان به ساختمان بسیار متفاوت این شرکت و فروشگاهی که در طبقه اول آن بود، جلب شد. کسانی که حتی یک بار هم از آن خیابان‌‌ها عبور کرده باشند، می‌‌دانند که آنجا محل استقرار فروشگاههای بزرگ دوچرخه و موتورسیکلت در تهران است و حضور انبوهی از نمایندگان فروش انواع موتورسیکلت و دوچرخه، نظر همگان را جلب می‌‌کند. اما نکته متفاوت، چیدمان بسیار زیبا و مدرن فروشگاه این گروه در بین همه فروشگاههای دیگر است که از اهمیت دادن به مشتری و ارائه خدمات به بهترین شکل از نظر بصری خبر می‌‌داد. در بخش اداری هم این چیدمان بسیار مدرن در کنار نظم و هماهنگی حاکم بر مجموعه، کاملاً مشهود و قابل درک بود . همه چیز سر جای درست خودش بود و در تمامی بخش‌‌های این شرکت بزرگ که در چندین طبقه دایر است، سکوت و آرامش برقرار بود؛ در حالیکه همه کارکنان در اتاق‌‌های خودشان مشغول کار بودند و این فضای آرام از قوانین و مقررات درست و پذیرفته شده‌‌ای حکایت می‌‌کرد که تمامی مدیران و کارکنان شرکت به آن پایبند بودند.
 به اتاق آقای غلامی راهنمایی شدیم و ایشان که حالا وارد دهه هشتاد زندگی شده بودند، با محبت و خوشرویی ما را پذیرفتند. آرامشی که در مجموعه تحت نظارت ایشان حاکم بود به خوبی در چهره و رفتارشان نیز قابل درک بود. در ابتدا فکر می‌‌کردیم آقای غلامی که بیش از 65 سال از عمر پربارشان را صرف توسعه و پیشرفت صنعت کشور کرده بودند، حتماً حرف‌‌های فراوانی از سختی‌‌ها و مشقت‌‌های راهی که طی کرده بودند برای ما دارند؛ اما وقتی از اوج و فرودهای این مسیر از ایشان سؤال پرسیدیم، حتی جمله‌‌ای هم از این سختی‌‌ها بر زبان نیاوردند و گفتند: «سختی زیاد داشتم؛ اما با توکل به خدا و پشتکار جلو رفتم و هرگز تسلیم نشدم». شنیدن این جملات از زبان مردی که خود به تنهایی و بدون هیچ پشتوانه مالی، در پانزده سالگی تصمیم گرفته بود زندگی خود را آن طور که دلش می‌‌خواهد و رؤیایش را در ذهن می‌‌پروراند بسازد، بسیار شنیدنی بود. کسی که هرگز تسلیم نشده بود و هیچ سختی و مشکلی نتوانسته بود مانعی بر سر راه رسیدن او به اهدافش باشد. آقای غلامی انسانی بسیار «کم گوی» ولی «گزیده گوی» هستند. کار و هدفشان برایشان تقدس دارد و آن را تنها به چشم یک منبع مالی نگاه نمی‌‌کنند. معتقدند چیزی به نام سود و منفعت فردی وجود ندارد و برای جذب موفقیت، همه چیز مانند حلقه‌‌های زنجیر در کنار هم معنا پیدا می‌‌کند. «اگر مشتری سود ببرد من هم سود برده‌‌ام». این جمله که واقعیت عینی آن در اخلاق حرفه‌‌ای و ویژگی‌‌های فردی او مصداق کامل دارد، امروزه برای نسل جوان کمی غریب می‌‌نماید. نسلی که همه چیز را در پول بیشتر به هر قیمتی جستجو می‌‌کنند و کمتر به منافع جمعی می‌‌اندیشند. آقای غلامی در مجموعه تحت مدیریت خود نیز این اصول را نهادینه کرده‌‌اند؛ به طوری که کیفیت محصولات، خدمات پس از فروش و تکریم مشتری، از اصول اولیه و ضروری حاکم بر مجموعه است. «آقای غلامی همیشه برای ما بهترین پشتیبان و راهنما بوده‌‌اند و هستند.» این جمله را بارها از زبان تک‌‌ تک افرادی شنیدیم که در کنار آقای غلامی فعال هستند؛ از پایین‌‌ترین سطوح شرکت تا رده‌‌های بالای مدیریتی. جمله‌‌ای که تنها گواه یک نکته می‌‌تواند باشد، آن هم داشتن توان رهبری کارآمد است که بیشتر در کتاب‌‌های مدیریتی و به صورت نظری از آنها سخن گفته شده است؛ اما درباره ایشان به‌‌واقع صدق می‌‌کند. این حمایت و پشتیبانی از کارکنان در سایر بخش‌‌های این مجموعه بزرگ که پسران آقای غلامی عهده‌‌دار اداره آن هستند نیز به خوبی قابل مشاهده است و فرزندان ایشان نیز این اصل را به خوبی می‌‌دانند و اجرا می‌‌کنند. وقتی با دختران آقای غلامی درباره پدرشان صحبت کردیم، بر این نکته اذعان داشتند که هرگز پشتیبانی بهتر از ایشان در زندگی نداشته‌‌اند و حضور ایشان همواره مانند کوهی استوار باعث دلگرمی تمامی افراد خانواده بوده است.
از آقای غلامی درباره رقبایشان در صنعت سؤال پرسیدیم و ایشان بدون اینکه از فرد مشخصی نام ببرند گفتند درباره کسی صحبت نمی‌‌کنند و برای همه همکارانشان احترام قائل هستند. یکی از ویژگی‌‌های خوب اخلاقی ایشان همین است که به هیچ وجه اهل حرف زدن درباره دیگران یا همان غیبت کردن نیستند. معتقدند هر کسی باید کار خودش را به درستی انجام دهد و متمرکز در کار خود باشد و نباید برای بالا رفتن یا پیشرفت خود، مانعی برای دیگر فعالان صنعت ایجاد کرد.
نکته جالبی که همه مدیران مجموعه و حتی فرزندان آقای غلامی به آن اشاره و بر روی آن تأکید داشتند، این بود که در فرهنگ لغات پدر، کلمه‌‌ای به نام «نمی‌‌شود» وجود ندارد و همه چیز در سایه تلاش و پشتکار دست یافتنی است. به راستی سال‌‌ها تلاش صادقانه و مستمر آقای غلامی در کنار هوشمندی مثال زدنی ایشان در تصمیم‌‌ گیری‌های مهم زندگی شخصی و حرفه‌‌ای، از ایشان شخصیتی محکم و استوار ساخته است که شایسته تقدیر و احترام می‌‌باشد. امیدواریم که با تألیف این کتاب بتوانیم قدردان ذره‌‌ای از خدمات ارزشمند و بی‌‌شمار ایشان در عرصه تولید و صنعت کشور باشیم.
این کتاب با سایر کتاب‌‌هایی که فقط به زندگی‌‌نامه افراد پرداخته است، تفاوت دارد. در این مطالعه از روش تحقیقات میدانی و همچنین مطالعه موردی استفاده شده است تا سبک رهبری و شیوه مدیریت آقای غلامی در صنعت موتورسیکلت ایران شناخته شود و با زبانی ساده در اختیار علاقه‌‌مندان به کارآفرینی و دانش مدیریت قرار گیرد.
در فصل نخست تلاش شده است تا تاریخچه‌‌ای از صنعت موتورسیکلت دنیا ارائه شود که مطلبی بسیار جذاب برای کسانی است که برای اولین بار با این صنعت آشنا می‌‌شوند. در این فصل دو بازیگر اصلی این صنعت در دنیا یعنی شرکت‌‌های یاماها و بنلی معرفی شده‌‌اند که مهم‌‌ترین تأثیر را بر دیدگاههای احمدغلامی برای اداره سازمان خودش داشته است. البته ما در پیوست اول کتاب، سایر شرکت‌‌های بزرگ سازنده موتورسیکلت دنیا را معرفی کرده‌‌ایم و خواننده علاقه‌‌مند می‌‌تواند با آنها آشنا شود؛ حتی آنهایی که امروز در این صنعت نیستند.
در فصل دوم تاریخ ورود این وسیله اعجاب‌‌انگیز به ایران را توضیح داده‌‌ایم و از عکسی آغاز کردیم که گمان می‌‌رود اولین تصویر موتورسیکلت در ایران باشد. ذکر نام تجار و کارآفرینان این صنعت برای خواننده بسیار جذاب خواهد بود. در این فصل به آنچه که احمدغلامی ساخته است می‌پردازیم و گروه فستوس را معرفی می‌‌کنیم. آشنایی با شرکت‌‌های تابعه این گروه در ایران و سایر کشورها می‌‌تواند به درک اهداف و چشم‌‌انداز این کارآفرین محبوب کمک کند.
در فصل سوم با نثری کم‌‌نظیر، زندگی و ویژگی‌‌های فردی احمد غلامی توضیح داده شده است؛ از نوجوانی تا اکنون که این کتاب نوشته می‌‌شود و او هنوز با اشتیاق و پرتلاش، ساعاتی از روز را در سازمان خود می‌‌گذراند. در این فصل که دستیابی به مطالبش با مصاحبه‌‌های فراوانی میسر بوده است، می‌‌توان به خوبی با تأثیر اراده در تحول زندگی انسان آشنا شد.
در فصل چهارم با یک مطالعه علمی تلاش شده است تا ویژگی‌‌های سازمان ساخته شده توسط احمد غلامی توضیح داده شود. رویکرد خلق استراتژی، ویژگی‌‌های محیط، سبک رهبری، فرهنگ سازمانی نهادینه شده و نوع سازماندهی در گروه فستوس که حاصل سال‌‌ها تلاش و راهبری این مجموعه توسط احمد غلامی است، می‌‌تواند در شناخت کامل شیوه‌‌های مدیریت او کمک کند. این فصل با استفاده از تئوری‌‌های معتبر علمی و انجام یک مطالعه پرسشنامه‌‌ای و با مشارکت تعداد زیادی از کارشناسان و مدیران مجموعه انجام شده است که سال‌‌ها با آقای غلامی همکار بوده‌‌اند و هر روز با ایشان در ارتباط هستند.
در فصل آخر چشم‌‌اندازهای احمد غلامی برای گروه فستوس توضیح داده شده و اهدافی معرفی شده است که در زمان او و بعد از او باید توسط فرزندان و همکارانش در این مجموعه دنبال شود. اهدافی که خواهید دانست با توسعه کشور و ارائه جذاب‌‌ترین خدمات به مشتریان و مصرف‌‌کنندگان محصولات و خدمات گروه، گره خورده است و بدون حمایت از آنها و شرکای تجاری دست‌‌یافتنی نمی‌‌باشد.
این کتاب با همکاری تعداد زیادی از علاقه‌‌مندان به صنعت موتورسیکلت و همچنین همکاران و آشنایان احمد غلامی به نگارش درآمده است و اگر مصاحبه و نشست‌‌های طولانی با ایشان نبو‌‌د، هرگز انتشار این نوشته رخ نمی‌‌داد. در این جا با ضمن ذکر نامشان از آنها قدردانی می‌‌شود.
ابوالفضل غلامی برادر احمد غلامی و فرزند اول خاندان غلامی
علی غلامی برادر احمد غلامی و فرزند دوم خاندان غلامی
اصغر غلامی برادر احمد غلامی و فرزند سوم خاندان غلامی
محمود غلامی فرزند احمد غلامی
مسعود غلامی فرزند احمد غلامی
مهرنوش غلامی دختر احمد غلامی
مرجان غلامی دختر احمد غلامی
علیرضا غلامی برادرزاده احمد غلامی و فعال صنعت موتورسیکلت
ایرج باستانی فعال صنعت موتورسیکلت
عزیز غزنوی همکار قدیمی احمد غلامی
حسین عظیمی مدیرعامل شرکت مهرآیین وندا
آرام احمدی مدیرعامل شرکت جمع ایده پایار
حسین آقا حائری فعال صنعت موتورسیکلت ایران
مصطفی سروش مدیر بازاریابی شرکت نیکران موتور پاسارگاد
فرشاد برین مدیر فروش شرکت سامان‌‌موتور
لیلا عراقی مدیر اجرایی شرکت سامان‌‌موتور
اردشیر تاج الدینی مدیر مالی شرکت سامان‌‌موتور
حسین قاسمی کارمند شرکت سامان‌‌موتور
در انتها لازم است تا از آقای دکتر یوسف حسن پور مدیرعامل محترم شرکت چاپ و نشر بازرگانی و همچنین همکاران گرامی ایشان قدردانی شود که بر اساس تعهد این مجموعه برای توسعه توانمندی مدیریت بنگاههای کشور، زمینه چاپ و انتشار این نوشته را فراهم آوردند.
امید است این کتاب برای آنان که در جستجوی الگویی واقعی برای ساختن آرزوهایشان هستند، مفید واقع شود و منبعی مناسب برای کارآفرینان و همچنین دانش‌‌پژوهان رشته مدیریت باشد.



© Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت : نونگار پردازش

سبد خرید 0
مقایسه
0
فهرست مقایسه خالی است